logo Stadsatelier Corneel

Het sprookje Silver

Toen Monique mij belde, moest ik even nadenken. Het was al even geleden dat we contact hadden bij RAUM, mijn toenmalige werkplek. Ze had een droom. Met haar handgemaakte kunstwerken en een sprookjesverhaal wilde ze een boek uitgeven in eigen beheer. Hoe meer ik me verdiepte in het product, hoe leuker het werd. Mensen vragen dan vaak als ze het boek in handen hebben: ‘Maar wat heb jij dan gedaan?’. Dan zeg ik altijd: ‘Een boek is pas een boek als het een boek is’. Dat klinkt simpel maar als vormgever geef je richting, zet je klanten op een ander been, zoek je naar de juiste typografie, zorg je voor een mooie bladspiegel en doe je de productiebegeleiding naar de drukker. Eenmaal gedrukt, moet je ook ‘een soort van’ afscheid nemen van het product. Het boek gaat de wereld in.
Dit boek brengt ook wat hoop in toch wel moeilijke tijden. Monique verwoord het zelf als volgt:
Het maakt niet uit hoe oud je bent en waar je woont, dromen kunnen we allemaal! Ga jij mee op reis met Silver? Volg de belevenissen en dromen van het meisje Silver. In dit sprookje gaat zij op avontuur om haar vriendje, het vuurvliegje Ignis, te helpen. Het gaat over vriendschap, creativiteit en het belang van licht en lichtheid in deze wereld. Met dit sprookje wil ik kinderen laten dromen en hen de kracht laten vinden in zichzelf en anderen.

Je kunt het boek bestellen bij:

https://www.schiedamsboekhuis.nl/nl/boeken/9789090386836/silver-monique-tameris

https://libris.nl/postscriptum/winkels/Post-Scriptum

IllustratiesMonique Goedegebuur - Tameris
TekstMonique Goedegebuur - Tameris
VormgevingStadsatelier Corneel
FotografieNico Goedegebuur
Foto auteurMark Isarin
Druk- en bindwerkProbook
ISBN978-90-9038683-6

Wat een mooie samenwerking met vakvrouw Cora van Stadsatelier Corneel. Met het scherpe oog voor detail in vormgeving en typografie, zorgde Cora ervoor dat mijn sprookjesboek nu zo mooi is uitgekomen! Een droom is uitgekomen!

Monique Tameris